SAMSUN / BAFRA - Gazi Ortaokulu

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı, TUSAŞ  Tarafından hazırlanan "Milli Muharip Uçağımız KAAN" videosu Yerli ve Milli başarıya ortak etmek amacıyla tüm öğrencilerimize izletildi.

Mrt

Avrupa Kod Haftası (Code Week) boyunca düzenlemiş olduğumuz 12 farklı etkinlik için "Süper Organizatör" sertifikasını almaya hak kazandık. Bilişim Teknolojileri öğretmenimizi ve öğrencilerini çok tebrik ediyoruz.

"Sayın AB Kod Haftası etkinlik organizatörü,

2023 AB Kod Haftası Süper Organizatör Yarışmasını başarıyla tamamladığınızı bildirmekten mutluluk duyuyoruz.

Bu, 2023'te 10 veya daha fazla AB Kod Haftası etkinliği düzenlemek anlamına geliyor. Geçen yılki AB Kod Haftasında önemli bir rol oynadığınız için tebrikler ve teşekkür ederiz.

Kodlama, bilgi işlem ve bilişimsel düşünmeyi mümkün olduğunca çok insana ulaştırmanın hayati önem taşıdığına inanıyoruz ve siz de bu hedefe ulaşmamıza yardımcı oldunuz!

Dijital okuryazarlığı geliştirmemize yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederiz! 14-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan AB Kod Haftası'nın 2024 edisyonunda tekrar birlikte çalışmayı umuyoruz.

En içten dileklerimle,

AB Kod Haftası Ekibi"

Mrt

Dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde vatandaşlarımızın depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması, depremden korunma yollarının anlatılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılmasının amaçlandığı Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda bir deprem tatbikatı yapıldı. İlk sirenle sınıflarda yapılan Çök-Kapan-Tutun hareketinden sonra ikinci sirenle öğrencilerimiz okulumuzu en kısa sürede boşalttılar.

Mrt

Azerbaycan'dan ortaklarımızın bulunduğu 6. sınıf öğrencilerimizle birlikte yürüttüğümüz "STEM Kardeşliği" eTwinning projesi çalışmaları kapsamında logo, poster, slogan, sunum, harf süsleme ve pano çalışmalarımızı tamamladık.

*Bu proje, öğrencilerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) konularında daha fazla ilgi ve bilgi sahibi olmalarını amaçlamaktadır. Öğrenciler, bu konuları öğrenirken aynı zamanda diğer kültürlerden öğrencilerle etkileşimde bulunacaklar ve dijital becerilerini geliştirecekler.

#etwinningtürkiye

Mrt

1-7 Mart tarihleri arası Deprem Haftası olması sebebiyle okulumuz bahçesinde olası bir deprem öncesinde, esnasında ve sonrasında yapılması gerekenlerin anlatıldığı bir program düzenlendi.

Mrt

Özel eğitim öğrencilerimiz tarafından Türkiye-Yunanistan ve Azerbaycan İşbirliğiyle yürütülülen "My Garden, My World" etwinning projesi kapsamında okulumuzda çeşitli web 2.0 ve 3.0 araçlarını kullanarak poster, logo, slogan, anket, takvim  ve pano çalışmaları yapılmaktadır.

Mrt

Code Week (Avrupa Kod Haftası) süresince yapmış olduğumuz çeşitli kodlama etkinlikleri sonucunda Mükemmellik Sertifikamızı aldık. Etkinliklere düzenleyen Bilişim Teknolojileri öğretmenlerimize ve katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz 7/A sınıfı öğrencisi Nagihan Gülsel YILDIZ İlçe çapında düzenlenen Kulemi zeka oyunları turnuvasında 3. olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder; yarışmada okulumuzu diğer oyunlarda temsil eden tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Belediye Başkanımız Sayın Hamit KILIÇ okulumuzu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerimizle sohbet etti ve 8. sınıf öğrencilerimize LGS hazırlık kitapları dağıttı. Belediye Başkanımıza bu nazik ziyaretleri için çok teşekkür ederiz.

Şbt

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde "Problem çözümünde takip edilmesi gereken adımları fark eder.", "Verilen bir problemi analiz eder." kazanımlarının kazandırılması için 5. sınıf öğrencilerimiz arasında "Hanoi Kuleleri" oyunu turnuvası yapıldı. Turnuvanın galibi olan öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Hanoi kuleleri oyunu, zekânızı ve problem çözme becerilerinizi test edebilen eğlenceli ve eğitici bir oyundur.

Şbt

14 Şubat Çarşamba günü Bafra Gençlik Merkezi yetkilileri okulumuz öğrencilerine yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi. Öğrencilerimiz doyasıya eğlendi ve çok mutlu oldular. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Şbt

Okusam Projesi kapsamında okulumuzun 6.sınıf öğrencileri “Yuan Huan’ın Kulübesi" adlı kitabı okudular. Kitap hakkındaki görüşlerini birbirleriyle paylaşıp, kitaptan esinlenerek kendi öykülerini yazdılar.

Şbt

Okusam Projesi kapsamında okulumuzun 7.sınıfları İki Dirhem Bir Çekirdek adlı kitabı okudular. Kitapta anlatılan deyimlerin hikayelerini birbirleriyle paylaşıp kitap üzerine sohbet ettiler. Nagihan Gülsel Yıldız isimli öğrencimiz kitabın içindeki deyimlerin sözlüğünü oluşturdu.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayı sözün büyüsü deyimlerimizi öğrencilerimiz resmettiler. Resimlerini okul panosunda sergilediler. Sınıf içi etkinlik olarak deyimleri anlatıp bulmaya çalıştılar.