SAMSUN / BAFRA - Gazi Ortaokulu

Ock

Görsel Sanatlar dersi öğretmenimiz Mehmet Ali AKDAĞ ve öğrencileri tarafından okul koridorlarımız ve sınıf köşelerimiz boyanarak süslendi. Öğretmenimizin ve öğrencilerinin ellerine sağlık. Çok güzel oldu.

Ock

Samsun'da il çapında düzenlenen güreş müsabakalarına katılan okulumuz öğrencilerinin hepsi kendi kilolarinda il birincisi oldular.

7/B sınıfı öğrencilerinden 39 kg.da Zeynep Eda HÖRÜK, 42 kg.da Belinay ŞEN, 54 kg.da Berra KAPUSUZ, 62 kg. da Nisanur YAĞCI ve 8/A sınıfından 46 kg.da Sanem Zeliha KURTOĞLU isimli öğrencilerimiz il birincisi olarak bizleri gurulandırmışlardır. Bu güzel başarılar için öğrencilerimizi çok tebrik eder; başarılarının devamını dileriz.

Ock

Öğrencilerimiz "ÇEDES" projesi kapsamında Şehit ve Gaziler Derneği'ni ziyaret ederek buradaki yetkililerle, şehit ve gazi yakınlarıyla sohbet etme imkanı buldular.

Ock

08-14 Ocak 2024 Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında aşağıda linkleri verilmiş konu ile ilgili video ve görsellere ulaşabilirsiniz.

Bilinçlendirme ve tanıtım için tıklayınız.

Kamu Spotlarımız için tıklayınız.

Enerji Verimliliği Haftası Görsellerine Erişim için tıklayınız.

Akıllım’ın Renkli Dünyası Boyama Kitabı’na erişim için tıklayınız.

Ock

Kültürel Kodlama projesi kapsamında Aralık ayı etkinliği olarak Azerbaycan'a ait Cırtdanın Nağılı (Cücenin Hikayesi) isimli yöresel masalın seslendirmesini ve çizgi karikatürklerini yaparak, Scratch ile bize düşen bölümün animasyonunu hazırladık.

Ara

28 Aralık Perşembe günü okulumuz toplantı salonunda ÇEDES projesi kapsaminda İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilisi Diyetisyen Tuba ASLAN tarafından öğrencilerimize Sağlıklı Beslenme hakkında sunum yapıldı. Sunum için yetkilimize çok teşekkür ederiz.

Ara

22 Aralık Cuma günü okulumuz 6/B , 6/C 8/C sınıf öğrencileri Merve Gürsoy Memiş, Esra Yay öğretmenleri ve Müdür Yardımcısı Mustafa Sekmen nezaretinde Bafra Belediyesi Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Bafra Belediyesi Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesislerinde sergilenen "Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi" ziyaret ettiler.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Yunus Emre’yi tanıyoruz. Proje kapsamında Türkçe panosunun hazırlanmasında emeği geçen Türkçe öğretmenimize ve öğrencilerine çok teşekkür ederiz.

Ara

Tüm sınıflarımızda toplumda afet bilinci kültürünün oluşturulması, afet farkındalığının arttırılması ve yaygınlaştırılması adına; afet öncesi hazırlıkların neler olduğu, afet sırasında doğru davranış biçimleri ve afet sonrasında ikincil afetlere sebep vermeme konusunda neler yapılması gerektiğinin öğrenilmesi amacıyla Afet Farkındalık Eğitim videoları öğrencilerimize izletildi.

Ara

Okusam projesi kapsamında 7.sınıf öğrencilerimiz Nasrettin Hoca fıkralarını okudular. Milli değerlerimizden biri olan Nasrettin Hoca’yı tanıdılar. Fıkralarından bazılarını canlandırıp, kitapla ilgili görüşlerini bildirerek etkinliği bitirdiler. Bu güzel etkinlik için Türkçe öğretmenimiz Merve GÜRSOY MEMİŞ'e ve öğrencilerine çok teşekkür ederiz.

Ara

Tüm sınıflarımızda öğrencilerimizin ve velilerimizin desteğiyle yerli malı etkinliği yaptık. Etkinlik kapsamında okula getirilen yiyecek ve içeceklerden dolayı tüm öğrencilerimize ve velilerine çok teşekkür ederiz.

Ara

19 Aralık Salı günü okulumuz bahçesinde Sağlık, Temizlik ve Beslenme Kulübü tarafından Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftasıyla ilgili bir program düzenlendi. Programda haftayla ilgili yazılar ve şiirler okundu. Yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın öneminden bahsedildi.

Ara

"Okusam" projesi kapsamında 5. Sınıf öğrencilerimiz "Deyim mi Demeyim mi?" kitabını okuyarak Türkçenin eşsiz zenginliklerinden biri olan deyimleri resmettiler. Bu resimlerini okulumuz panosunda sergilediler. Okulumuz toplantı salonunda bir araya gelip kitapla ilgili görüşlerini de paylaşarak etkinliği bitirdiler.