SAMSUN / BAFRA - Gazi Ortaokulu

"Sağlıklı Beslenmek Zengin Olmaya Değer" eTwinning projesi çalışmalarına başladık.

Türkiye'den okulumuzun da içerisinde bulunduğu toplam 10 ve Azerbeycan'dan toplam 3 okulun ortak işbirliğiyle yürütülen "SAĞLIKLI BESLENMEK ZENGİN OLMAYA DEĞER (EATING HEALTY IS WORTH BEING WEALTHY)" projesi çalışmalarına başladık.

Bireyin sağlıklı beslenmeye önem vererek sağlıklı bir yaşama sahip olması en büyük zenginliğidir. Günümüzde sağlıksız yiyecekler hem pratik olduklarından, hem de dikkat çekici görüntüleri nedeniyle, üzerinde çok fazla düşünülmeden çocuklarımız tarafından çokça tüketilmektedir. Bu durum çocuklarımızı sağlıklı olan besinlerden hızla uzaklaştırarak çeşitli sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Projemizde, sağlıksız yiyeceklerin günümüzde aşırı tüketilmesi sonucu oluşan sağlık sorunlarına yer vererek öğrencilerimizin sağlıksız olan bu yiyeceklerden uzak durmalarını sağlamak ve onlara sağlıklı besinleri tüketme bilincini kazandırmak amaçlanmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerimize besinlerini seçerken gıda etiketi okuma becerisini kazandırmakta hedefler arasındadır. Bu proje ile öğrencilerimizin problem çözme, işbirliği içerisinde çalışma, Web 2.0 araçlarını iyi kullanabilme gibi becerilerinin geliştirilmesi beklenilmektedir.

12-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-2024

Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 14:27 - Görüntülenme: 31